26 Mart 2014 Çarşamba

KREM ŞANTİLİ PATATESLİ NEFİS POĞAÇA


KREM ŞANTİLİ PATATESLİ NEFİS POĞAÇA


Malzemeler:
125 gr. tereyağı yada margarin ( yumuşak)
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayır)
1 pkt Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu,
1 pkt Dr. Oetker İnstant Maya,
1 pkt Dr. Oetker Krem Şanti (toz)
1 silme tatlı kaşığı tuz,
4,5 su bardağı un,


İç Harcı için:
4 orta boy patates,
1 soğan,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1/2 demet maydanoz,
tuz, karabiber, kırmızı toz biber,

Üzeri İçin:
2 yumurta sarısı,
susam ve çörek otu,

Yapılışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayın. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
Patatesler haşlanırken soğanı ince ince doğrayıp 1 çorba kaşığı yağda tavada soteleyin. Haşladığınız patatesleri tencereden alp biraz ılıdıktan sonra kabuklarını soyun. Patatesleri bir kabın içinde çatal yardımıyla ezin. Üzerine ince kıyım maydanozu ve sotelediğiniz soğanı, baharatları ekleyip karıştırın. Hamuru için, genişçe bir kabın içine yumuşak tereyağını, ılık sütü, sıvıyağı, yumurtayı,alıp karıştırın. Daha sonra toz krem şantiyi, instant mayayı ekleyip karıştırın ve 5 dk kadar bekletin. Kabartma tozunu, tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Ayrı bir yerde elediğiniz unu kontrollü bir şekilde kabınıza yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça kıvamı güzelleşen, elinize bulaşmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Bezenizi mutfak tezgahının üzerinde ya da benim yaptığım gibi avuç içinizde açın. Hazırladığınız iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar alıp ortasına koyun. Kenar uçlarını birleştirip elinizle yuvarlayın. Kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpiştirin. 10 dakika tepsi mayası için bekletin. Daha sonra 180 'C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :))

http://fatoscatadlar.blogspot.com/2014/03/krem-santili-patatesli-nefis-poga

20 Mart 2014 Perşembe

PRATİK UN KURABİYESİ TARİFİ




PRATİK UN KURABİYESİ TARİFİ

Tüm malzeme 1 paket krem santy, 1 su bardagı sıvıyag ve 3 su bardagı un'dan ibaret 
Püf noktalarından birisi ise yag ve un bardagınız aynı olsunki iki malzeme esit olsun
Krem santymizi bir bardak yagda mikser ile güzelce karıstırıyoruz, normal santy hazırlar gibi önce kısa sonra uzun devir cırpmaya gerek yok santy erisin yeter

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...