9 Temmuz 2014 Çarşamba

BALLI KAYISI HOŞAFI






BALLI KAYISI HOŞAFI
Malzemeler

250 gr kuru kayısı
3 adet karanfil
10 su bardağı su
½ bardak   bal 
½ bardak toz şeker
3-5 damla limon suyu

Tarif
Kayısıları yumuşamaları için bir gece önceden (en az 12 saat) soğuk suda bekletin. Yumuşadıktan sonra iyice yıkayın. Tencereye alın ve sertliği gidene kadar haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra içine şeker,   bal ve karanfili ekleyin ve limon suyunu sıkın. 5-6 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.

http://www.yemekvetatlitarifleri.com/Tarif/Balli-kayisi-hosafi-tarifi/5201703092972

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...